Τι είναι η Εμμηνόπαυση;

Η Εμμηνόπαυση είναι το δεύτερο στάδιο της κλιμακτηρίου, το οποίο αρχίζει μετά την τελευταία έμμηνο ρύση, κατά μέσω όρο όταν η γυναίκα φτάνει τα 50 χρόνια ζωής, αλλά έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που ξεκινά από τα 40.

Η ελάττωση της παραγωγής οιστρογόνων σε αυτή τη φάση έχει ως αποτέλεσμα τη λέπτυνση του κολπικού επιθηλίου και την ατροφία του τραχήλου, της μήτρας, των ωοθηκών και της κύστης (ατροφική κυστίτιδα). Στο μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών παρατηρούνται, επίσης, αγγειοκινητικές διαταραχές με τη μορφή εξάψεων.

Τι να περιμένετε;

Συμπτώματα
Τους μήνες ή χρόνια που οδηγούν στην εμμηνόπαυση (περιμενόπαυση), μπορεί να αντιμετωπίσετε αυτά τα σημεία και συμπτώματα:

  • Ακανόνιστες περίοδοι
  • Κολπική ξηρότητα
  • Εξάψεις
  • Κρυάδα
  • Νυχτερινές εφιδρώσεις
  • Προβλήματα ύπνου
  • Η διάθεση αλλάζει
  • Αύξηση βάρους και επιβράδυνση του μεταβολισμού
  • Αραιωμένα μαλλιά και ξηρό δέρμα
  • Απώλεια πληρότητας του μαστού


Τα σημεία και τα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην εμμηνόρροια μπορεί να ποικίλλουν μεταξύ των γυναικών. Πιθανότατα, θα αντιμετωπίσετε κάποια παρατυπία στις περιόδους σας πριν από τη λήξη τους.

Οι περίοδοι παράλειψης κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης είναι συχνές και αναμενόμενες. Συχνά, οι εμμηνορροϊκές περίοδοι θα παραλείψουν ένα μήνα και θα επιστρέψουν, ή θα παραλείψουν αρκετούς μήνες και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν ξανά μηνιαίους κύκλους για μερικούς μήνες. Οι περίοδοι τείνουν επίσης να συμβαίνουν σε μικρότερους κύκλους, έτσι είναι πιο κοντά μεταξύ τους. Παρά τις ακανόνιστες περιόδους, η εγκυμοσύνη είναι δυνατή. Εάν έχετε παραλείψει μια περίοδο αλλά δεν είστε βέβαιοι ότι έχετε ξεκινήσει τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση, εξετάστε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Και θα έρθουμε σε επαφή για να προγραμματίσουμε το επόμενο σας ραντεβού.

Είπαν για εμάς

Εξαιρετικός ιατρός. Μου ενέπνευσε απόλυτη εμπιστοσύνη. Πολύ επεξηγηματικός, έμπειρος και καταρτισμένος με διάθεση να ασχοληθεί διεξοδικά με το πρόβλημά μου.

Μαρία-Νεφέλη

Ήταν ραντεβού στα τυφλά αρχικά, άλλα έγινε ήδη ο γιατρός μας! Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν αυτόν τον θαυμάσιο άνθρωπο και εξαίρετο επιστήμονα από τους λίγους στην Ελλάδα. Μπράβο γιατρέ!

Παρασκευή

Έμπειρος γιατρός με πλήρη κατάρτιση. Ασχολείται διεξοδικά με το πρόβλημά και κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Είναι πλήρως ενημερωμένος για τις νέες έρευνες. Πολύ φιλικός.Σε κάνει να νιώθεις άνετα και σου εμπνέει εμπιστοσύνη.

Αδαμαντία