Τί είναι η Πυελική νόσος;

Η Πυελική νόσος είναι ένα ευρύ φάσμα λοιμώξεων της γυναικείας ανώτερης γεννητικής οδού, που περιλαμβάνει ενδομητρίτιδα, σαλπιγγίτιδα, ωοθηκικό απόστημα και περιτονίτιδα.

Η λοίμωξη προκαλείται από μικροοργανισμούς που ανέρχονται στην ανώτερη γεννητική οδό από τον κολεό και τον τράχηλο.Οι συνηθέστεροι μικροοργανισμοί είναι οι Chlamydia trachomatis και Neisseria gonorrhoeae, αλλά έχουν απομονωθεί και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί, συχνά πολλαπλοί.

Η συμπτωματολογία είναι ποικίλης βαρύτητας και περιλαμβάνει αμφοτερόπλευρο πόνο στο υπογάστριο, βλεννοπυώδεις και ενίοτε αιματηρές κολπικές εκκρίσεις, ενώ σε βαρύτερες περιπτώσεις παρουσιάζονται τοξικά συμπτώματα, όπως πυρετός, ναυτία, εμετός και έντονος πόνος.

Η φυσική εξέταση αποκαλύπτει ευαισθησία του κολεού, του τραχήλου και των ωαγωγών. Απαιτείται άμεση χορήγηση αντιβίωσης και, σε βαριές περιπτώσεις ενδοπεριτοναϊκής αιμορραγίας ή ρήξης αποστήματος, χειρουργική επέμβαση.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Και θα έρθουμε σε επαφή για να προγραμματίσουμε το επόμενο σας ραντεβού.

Είπαν για εμάς

Εξαιρετικός ιατρός. Μου ενέπνευσε απόλυτη εμπιστοσύνη. Πολύ επεξηγηματικός, έμπειρος και καταρτισμένος με διάθεση να ασχοληθεί διεξοδικά με το πρόβλημά μου.

Μαρία-Νεφέλη

Ήταν ραντεβού στα τυφλά αρχικά, άλλα έγινε ήδη ο γιατρός μας! Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν αυτόν τον θαυμάσιο άνθρωπο και εξαίρετο επιστήμονα από τους λίγους στην Ελλάδα. Μπράβο γιατρέ!

Παρασκευή

Έμπειρος γιατρός με πλήρη κατάρτιση. Ασχολείται διεξοδικά με το πρόβλημά και κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Είναι πλήρως ενημερωμένος για τις νέες έρευνες. Πολύ φιλικός.Σε κάνει να νιώθεις άνετα και σου εμπνέει εμπιστοσύνη.

Αδαμαντία