Γενικά

Ο όρος σεξουαλικά μεταδιδόμενη Νόσος (ΣΜΝ) χρησιμοποιείται για να αναφέρεται σε μια πάθηση που μεταδίδεται από ένα άτομο σε άλλο μέσω σεξουαλικής επαφής. Ένα άτομο μπορεί να προσβληθεί από ΣΜΝ από κολπικό, πρωκτικό ή στοματικό σεξ χωρίς προστασία με κάποιον που έχει ΣΜΝ.

Ένα ΣΜΝ μπορεί επίσης να ονομαστεί σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη (STI) ή αφροδίσια νόσος (VD).

Αυτό δε σημαίνει ότι το σεξ είναι ο μόνος τρόπος μετάδοσης των ΣΜΝ. Ανάλογα με τη συγκεκριμένη ΣΜΝ, οι λοιμώξεις μπορεί επίσης να μεταδοθούν μέσω κοινής χρήσης βελόνων και θηλασμού.

Play Video

Συμπτώματα ΣΜΝ στους άνδρες

Είναι δυνατόν να προσβληθεί μια ΣΜΝ χωρίς να εμφανιστούν συμπτώματα. Ωστόσο, ορισμένα ΣΜΝ προκαλούν εμφανή συμπτώματα. Στους άνδρες, τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • πόνος ή δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ ή της ούρησης
  • πληγές, εξογκώματα ή εξανθήματα στο πέος, στους όρχεις, στον πρωκτό, στους γλουτούς, στους μηρούς ή στο στόμα
  • ασυνήθιστη απόρριψη ή αιμορραγία από το πέος
  • επώδυνοι ή πρησμένοι όρχεις

Συμπτώματα ΣΜΝ στις γυναίκες

Σε πολλές περιπτώσεις, οι ΣΜΝ δεν προκαλούν αισθητά συμπτώματα. Όταν συμβαίνουν, τα κοινά συμπτώματα ΣΜΝ στις γυναίκες περιλαμβάνουν:

  • πόνος ή δυσφορία κατά τη διάρκεια του σεξ ή της ούρησης, πληγές, εξογκώματα ή εξανθήματα πάνω ή γύρω από τον κόλπο, τον πρωκτό, τους γλουτούς, τους μηρούς ή το στόμα
  • ασυνήθιστη έκκριση ή αιμορραγία από τον κόλπο
  • κνησμός μέσα ή γύρω από τον κόλπο

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Και θα έρθουμε σε επαφή για να προγραμματίσουμε το επόμενο σας ραντεβού.

Είπαν για εμάς

Εξαιρετικός ιατρός. Μου ενέπνευσε απόλυτη εμπιστοσύνη. Πολύ επεξηγηματικός, έμπειρος και καταρτισμένος με διάθεση να ασχοληθεί διεξοδικά με το πρόβλημά μου.

Μαρία-Νεφέλη

Ήταν ραντεβού στα τυφλά αρχικά, άλλα έγινε ήδη ο γιατρός μας! Τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν αυτόν τον θαυμάσιο άνθρωπο και εξαίρετο επιστήμονα από τους λίγους στην Ελλάδα. Μπράβο γιατρέ!

Παρασκευή

Έμπειρος γιατρός με πλήρη κατάρτιση. Ασχολείται διεξοδικά με το πρόβλημά και κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Είναι πλήρως ενημερωμένος για τις νέες έρευνες. Πολύ φιλικός.Σε κάνει να νιώθεις άνετα και σου εμπνέει εμπιστοσύνη.

Αδαμαντία