Σπερματέγχυση

Η Σπερματέγχυση ή τεχνητή γονιμοποίηση είναι μια μέθοδος θεραπείας γονιμότητας που χρησιμοποιείται για την παροχή σπέρματος απευθείας στον τράχηλο ή τη μήτρα με σκοπό να επιτευχθεί εγκυμοσύνη.

Σπερματέγχυση

Title:

Description:

Σπερματέγχυση

Η Σπερματέγχυση ή τεχνητή γονιμοποίηση είναι μια μέθοδος θεραπείας γονιμότητας που χρησιμοποιείται για την παροχή σπέρματος απευθείας στον τράχηλο ή τη μήτρα με σκοπό να επιτευχθεί εγκυμοσύνη.

Τι είναι η Σπερματέγχυση;

Η Σπερματέγχυση ή τεχνητή γονιμοποίηση είναι μια μέθοδος θεραπείας γονιμότητας που χρησιμοποιείται για την παροχή σπέρματος απευθείας στον τράχηλο ή τη μήτρα με σκοπό να επιτευχθεί εγκυμοσύνη. Μερικές φορές, αυτά τα σπέρματα «πλένεται» ή προετοιμάζεται στο εργαστήριο για να αυξήσουν την πιθανότητα μιας γυναίκας να μείνει έγκυος.

Υπάρχουν δύο βασικές προσεγγίσεις για την τεχνητή γονιμοποίηση: η ενδομήτρια γονιμοποίηση (IUI) και η ενδοτραχηλική γονιμοποίηση (ICI). Ορισμένες γυναίκες μπορεί επίσης να λαμβάνουν φάρμακα για να διεγείρουν την ανάπτυξη των ωοθηκών και να αυξήσουν τις πιθανότητες σύλληψης.

Ποια είναι η διαδικασία;

Η σύλληψη απαιτεί το σπέρμα να ταξιδέψει στον κόλπο, μέσω του τραχήλου της μήτρας, στη μήτρα και σε μια σάλπιγγα όπου γονιμοποιείται ένα αυγό. Ωστόσο, μερικές φορές το σπέρμα ενός άνδρα δεν είναι αρκετά κινητό για να κάνει αυτό το ταξίδι. Άλλες φορές, ο τράχηλος μιας γυναίκας μπορεί να μην είναι ευνοϊκός για να επιτρέψει στο σπέρμα να ταξιδέψει στη μήτρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις και άλλες καταστάσεις, η τεχνητή γονιμοποίηση μπορεί να βοηθήσει μια γυναίκα να συλλάβει.

Ένας γιατρός μπορεί να συστήσει ένα ζευγάρι να ακολουθήσει τεχνητή γονιμοποίηση:

  • μετά από έξι μήνες σεξ χωρίς προφυλάξεις εάν μια γυναίκα είναι μεγαλύτερη από 35 ετών
  • μετά από ένα χρόνο σεξουαλικής φύσης χωρίς προστασία εάν μια γυναίκα είναι νεότερη από 35 ετών

ICI

Το ICI είναι ένας τύπος τεχνητής γονιμοποίησης που περιλαμβάνει την εισαγωγή σπέρματος στον τράχηλο. Αυτό είναι το πέρασμα ακριβώς έξω από τη μήτρα. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ιατρείο ή στο σπίτι. Τα βήματα για αυτήν τη διαδικασία περιλαμβάνουν:

  1. Η γυναίκα θα παρακολουθεί τον κύκλο της ωορρηξίας της χρησιμοποιώντας την ημερολογιακή μέθοδο, υπερηχογράφημα, λαμβάνοντας τακτικά τη θερμοκρασία της ή έναν συνδυασμό αυτών. Μερικές φορές, ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για να προκαλέσει ωορρηξία και να αυξήσει την πιθανότητα μιας γυναίκας να απελευθερώσει περισσότερα αυγά. Το Clomid είναι ένα συνήθως συνταγογραφούμενο φάρμακο.
  2. Ο σύντροφος της θα δωρίσει σπέρμα για χρήση ή θα λάβει ένα δείγμα σπέρματος από έναν δότη.
  3. Ο γιατρός θα εισάγει σπέρμα στον κόλπο χρησιμοποιώντας μια ειδική σύριγγα. Μια άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσετε το σπέρμα σε ένα αυχενικό καπάκι που εισάγεται στον τράχηλο και παραμένει για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.
  4. Συνήθως θα δοθούν οδηγίες στη γυναίκα να ξαπλώσει για 15 έως 30 λεπτά. Αυτό επιτρέπει ιδανικά στο σπέρμα να κινηθεί προς τα πάνω από τον τράχηλο στη μήτρα.

Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές της δραστηριότητες μετά από αυτό το διάστημα. Σε περίπου δύο εβδομάδες ή λίγο περισσότερο, θα κάνει τεστ εγκυμοσύνης για να προσδιορίσει εάν η διαδικασία γονιμοποίησης ήταν επιτυχής.

IUI

Το IUI είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει την εισαγωγή σπέρματος μετά τον τράχηλο και απευθείας στη μήτρα. Τα βήματα αυτής της διαδικασίας είναι παρόμοια με αυτά του ICI, αλλά συνήθως εκτελούνται στο ιατρείο και με ειδικά προετοιμασμένο σπέρμα. Πρόσθετα βήματα περιλαμβάνουν:

  1. Το σπέρμα παρασκευάζεται ή «πλένεται» για την απομάκρυνση πιθανών πρωτεϊνών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη γονιμοποίηση. Αυτό επίσης καθιστά το σπέρμα πιο συγκεντρωμένο. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό θα αυξήσει την πιθανότητα να συλλάβει μια γυναίκα.
  2. Ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό όργανο που ονομάζεται μητροσκόπιο για να διευκολύνει την πρόσβαση στη μήτρα. Θα χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό, λεπτό όργανο που εισάγεται μέσω του κόλπου και θα τοποθετήσουν το σπέρμα στη μήτρα.
Category
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Year

© 2022 Dimitrios Traxanas, All Rights Reserved.a