Δυσλειτουργικές – Αιμορραγίες Μήτρας

Ονομάζεται μη φυσιολογική αιμορραγία της μήτρας (AUB),  είναι μια κατάσταση που προκαλεί κολπική αιμορραγία εκτός του κανονικού εμμηνορροϊκού κύκλου.

Δυσλειτουργικές – Αιμορραγίες Μήτρας

Title:

Description:

Δυσλειτουργικές – Αιμορραγίες Μήτρας

Ονομάζεται μη φυσιολογική αιμορραγία της μήτρας (AUB),  είναι μια κατάσταση που προκαλεί κολπική αιμορραγία εκτός του κανονικού εμμηνορροϊκού κύκλου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη δυσλειτουργική αιμορραγία της μήτρας

Επίσης, ονομάζεται μη φυσιολογική αιμορραγία της μήτρας (AUB),  είναι μια κατάσταση που προκαλεί κολπική αιμορραγία εκτός του κανονικού εμμηνορροϊκού κύκλου. Ορισμένες ορμονικές καταστάσεις και φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσουν αιμορραγία της μήτρας.

Η κύρια αιτία της δυσλειτουργικής αιμορραγίας της μήτρας είναι μια ανισορροπία στις ορμόνες της γυναίκας. Τα κορίτσια που βιώνουν την εφηβεία και οι γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση μπορεί να έχουν ανισορροπημένα επίπεδα ορμονών για μήνες ή και χρόνια. Αυτό προκαλεί σποραδική αιμορραγία, βαριά αιμορραγία και κηλίδες.

Το σημάδι είναι αιμορραγία που είναι ελαφρύτερη από μια κανονική εμμηνορροϊκή περίοδο. Εμφανίζεται συχνά καφέ, ροζ ή ανοιχτό κόκκινο.

Οι ορμονικές ανισορροπίες που προκαλούν αιμορραγίες της μήτρας μπορεί επίσης να προκύψουν από ορισμένες ιατρικές καταστάσεις ή από παρενέργειες των φαρμάκων.

 

Αναγνωρίζοντας τα συμπτώματα

Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η αιμορραγία εκτός των κανονικών περιόδων σας. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί στον εμμηνορροϊκό σας κύκλο. Ύποπτα μοτίβα αιμορραγίας περιλαμβάνουν:

 • βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία
 • αιμορραγία που περιέχει πολλούς θρόμβους ή μεγάλους θρόμβους
 • αιμορραγία που διαρκεί περισσότερο από 7 ημέρες
 • αιμορραγία που συμβαίνει λιγότερο από 21 ημέρες από τον τελευταίο κύκλο
 • αιμορραγία που συμβαίνει μετά από 35 ημέρες από τον τελευταίο κύκλο
 • κηλίδες
 • αιμορραγία μεταξύ περιόδων

Άλλα κοινά συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν με το DUB είναι:

 • φούσκωμα
 • πυελικός πόνος ή πίεση

Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα σοβαρά συμπτώματα, μιλήστε αμέσως με το γιατρό σας:

 • ζάλη
 • λιποθυμία
 • αδυναμία
 • χαμηλή πίεση αίματος
 • αυξημένος καρδιακός ρυθμός
 • χλωμό δέρμα
 • πόνος

 

Πώς θεραπεύεται;

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές θεραπείας για την αιμορραγία της μήτρας. Μερικές φορές, σε περιπτώσεις εφηβείας ειδικά, δεν γίνεται καμία ενέργεια, καθώς οι ορμόνες συνήθως διορθώνονται. Η σωστή θεραπεία για εσάς θα εξαρτηθεί από την υποκείμενη αιτία της αιμορραγίας.

Η πιο κοινή και απλή επιλογή θεραπείας για δυσλειτουργική αιμορραγία της μήτρας είναι συνδυαστικά από του στόματος αντισυλληπτικά.

Ο συνδυασμός από του στόματος αντισυλληπτικών περιέχει συνθετικά οιστρογόνα και προγεστερόνη. Και οι δύο λειτουργούν για τον έλεγχο και τη ρύθμιση του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Οι μέθοδοι αντισύλληψης συμπεριλαμβανομένων ορισμένων IUD προγεστίνης και του εμφυτεύματος προγεστίνης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως ορμονική θεραπεία.

Εάν δεν προσπαθείτε να συλλάβετε, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τη χρήση ενός από αυτά ως επιλογή θεραπείας.

Εάν η αιμορραγία είναι ξαφνικά πολύ βαριά και τα φάρμακα χαμηλότερης δόσης δεν είναι επιλογή, μπορεί να χορηγηθεί ενδοφλέβιο οιστρογόνο έως ότου να υποχωρήσει η αιμορραγία.

Αυτό μπορεί να ακολουθηθεί από χορήγηση προγεστίνης από το στόμα για την εξισορρόπηση των ορμονών.

Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε και δεν έχετε βαριά αιμορραγία, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει το φάρμακο που διεγείρει την ωορρηξία κλομιφαίνη, που ονομάζεται επίσης clomid.

Η διέγερση της ωορρηξίας μπορεί να σταματήσει την παρατεταμένη εμμηνορροϊκή αιμορραγία επαναφέροντας τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο.

Η βαριά και παρατεταμένη αιμορραγία που συνοδεύεται από μια παχιά επένδυση της μήτρας μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια διαδικασία που ονομάζεται διαστολή και κουρτίτιδα (D και C). Πρόκειται για χειρουργική επέμβαση εξωτερικών ασθενών που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση μέρους της επένδυσης της μήτρας με απόξεση.

Category
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Year

© 2022 Dimitrios Traxanas, All Rights Reserved.a